• Adresa / Međimurska 9
  • Telefon / +385 1 48-72-241
  • Ponedjeljak – petak: 9 – 17 sati
  • Fax / +385 1 48-72-243
  • Mob / +385 91 487 2244
  • E-mail / info@adrijanaputovanja.hr

+385 (0)1 48 72 241 info@adrijanaputovanja.hrnaši savjetiAdrijana znanja

Advent u Beču

od 990 kn

Termini

1.12.2017. - 3.12.2017.; 15.12.2017. - 17.12.2017.


Garantirani

-

Šifra putovanja: 12

1. dan ZAGREB – BEČ
Polazak u 06:30 sati s Autobusnog kolodvora (peroni 502-505). Slijedi vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak u povijesno sreište Beča. Šetnja s pratiteljem po Ringu – Trg Marije Terezije- Parlament – Hofburg – Graben – katedrala sv. Stjepana i zajednički odlazak do poznatog raskošnog osvijetljenog božićnog sajma ispred gradske vijećnice. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan BEČ
Doručak. Odlazak s pratiteljem javnim prijevozom do gradskog središta (posebna je regulacija prometa subotom za vrijeme Adventa u Beču). Slobodno vrijeme za kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse, posjet nekima od brojnih božićnih sajmova, iskoristite bogatu kulturnu i muzejsku ponudu Beča : posjetite KHM povijesno-umjetnički muzej, carsku riznicu, zbirku Albertina, muzeje u Hofburgu, predstave španjolske škole jahanja, uživajte u vožnji velikim kotačem Pratera, provezite se kočijama povijesnom jezgrom, posjetite bečki akvarij, isprobajte pravi bečki odrezak ili slasne kolače i kavu u jednoj od tradicionalnih kavana – slastičarnica. Noćenje.

3. dan BEČ – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Beča za posjete izložbama, brojnim muzejima ili nekom od brojnih božićnih sajmova, za ručak, šetnju ili osobne programe. Posjet dvorcu Schonbrunn, ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca. Individualni obilazak dvorca te šetnja velikim parkom i posjet božićnom sajmu ispred dvorca. Polazak za Zagreb u 16 sati. Očekivano vrijeme dolaska u kasnim večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 990 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.090 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije puta Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• smještaj u hotelu 3/4* u Beču na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom
• turističkog pratitelja tijekom putovanja
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• Ulaznica za dvorac Schonbrunn, odrasli 14,20 EUR , djeca 10,50 EUR – Imperial tura (mogućnost ulaska u unutarnje prostorije dvorca ovisi o u ukupnom broju posjetilaca i mogućem vremenu ulaska)
• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike u Beču: KHM-povijesno-umjetnički muzej 15 EUR , Albertina 14 EUR, Carska riznica 12 EUR, Carske prostorije u Hofburgu 13,90 EUR
• Karte javnog prijevoza u Beču pojedinačna karta 2,20 EUR, dnevna karta 24 sata 7,60 EUR
• Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• Doplata za jednokrevetnu sobu – 590 kn
• Putno osiguranje

Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Beč je glavni i najveći grad Austrije, i jedna od devet austrijskih saveznih zemalja. Grad leži na obalama Dunava, 40 km od granice sa Slovačkom i slovačkog glavnog grada Bratislave. Ima oko 1,6 milijuna stanovnika (petina stanovništva Austrije). Simbol Beča je katedrala sv. Stjepana, sjedište bečkog nadbiskupa. Administrativno je podijeljen na 23 okruga (njem. Bezirk). Sjedište je nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda). Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Beethoven ili Mozart. U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana te brojni spomenici uvršteni na listu svjetske kulturne baštine. U neposrednoj blizini su i Bečka državna opera (Wiener Staatsoper), ulica Kärntner Straße – najfrekventnija pješačka zona Austrije, poznati hoteli, kavane i slastičarnice kao i znameniti Ring – ulica Ringstraße, koja kao prsten okružuje središte grada. Od 1980. godine u Beču se razvila živahna i raznovrsna noćna scena s ugostiteljskim četvrtima, umjetničkim galerijama, noćnim klubovima, jazz barovima i priredbama svake vrste.
Veliki broj posjetitelja u Beč dolazi u mjesecu prosincu kada se u gradu održavaju i brojni božićni sajmovi na otvorenomm (Weihnachtsmarkt) od kojih je najpoznatiji Christkindlmarkt koji se pred Gradskom vijećnicom održava od 1975. godine. Većina bečkih znamenitosti može se posjetiti tijekom cijele godine kao npr. dvorci Schönbrunn, Hofburg i Belvedere ili poznati muzejski kompleks MuseumsQuartier.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Rezervacija putovanja

© 2017 Adrijana putovanja | Privacy policy | Cookie policy | Powered by svinaweb

Ispunite kratki upitnik i saznajte svoju idealnu
destinaciju za putovanje!