• Adresa / Međimurska 9
  • Telefon / +385 1 48-72-241
  • Ponedjeljak – petak: 9 – 17 sati
  • Fax / +385 1 48-72-243
  • Mob / +385 91 487 2244
  • E-mail / info@adrijanaputovanja.hr

+385 (0)1 48 72 241 info@adrijanaputovanja.hrnaši savjetiAdrijana znanja

Dubrovnik i okolni vrhovi

2990 kn

Termini

25.9.2017. - 1.10.2017.


Garantirani

-

Šifra putovanja: 01

Dubrovnik, Lokrum, krstarenje Elafitskim otocima, Arborerum Trsteno, vrh Snježnice, vrh Srđa, vrh Rujnice, Konavle (Cavtat, Prevlaka), jezera, pješčane plaže i skrivene uvale…

Smještaj u centru Dubrovnika (Lapad), hotel**, polupansion.

Obilazak atraktivnih lokacija i planinarskih staza primjerenih planinarima svih kondicijskih mogućnosti.

1. DAN – ponedjeljak, 25.9.2017.
Polazak autobusa u 7:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1 (veliko parkiralište ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog). Okupljanje i ukrcaj od 6:30.
Vožnja na relaciji Zagreb – Split – Dubrovnik (Lapad). Prelazak granice s Bosnom i Hercegovinom kod Neuma (potrebne važeće osobne iskaznice). U poslijepodnevnim satima dolazak u Arboretum Trsteno. Obilazak arboretuma. Cijena ulaznice je 50,00 KN (moguć popust za grupe i umirovljenike).
Nastavak putovanja i dolazak u Dubrovnik (Lapad), smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za obilazak Park šume Velika i Mala Petka, koja se nalazi odmah iza hotela. Moguće kupanje na plaži Lapad.
Večera. Nakon večere dogovor o idućem danu.

2. DAN – utorak, 26.9.2017.
Doručak u 8:00. Polazak u 900 autobusom ili lokalnom autobusnom linijom do starog grada (žičare) te uspon na Srđ, od stanice žičare. Na vrhu se nalaze tvrđava Imperial, gdje je smješten muzej Domovinskog rata, te betonski križ i TV toranj. Čitavim putem prate nas prekrasni vidici.
Grupa A: uspon na Srđ pješice, građenom stazom, cca. 1h
Grupa B: uspon na Srđ žičarom. Cijena žičare je 70,00 KN u jednom smjeru, dok cijena povratne karte iznosi 120,00 KN
Grupa A: silazak sa Srđa pješice, cca. 4 – 5h, po laganoj markiranoj stazi/cesti (Bosanka, Brgat Gornji, Stari vodovod, Nuncijata), trasom starog vodovoda te povratak u hotel pješice
Grupa B: silazak sa Srđa žičarom te povratak kroz Dubrovnik u hotel pješice, cca 50 min. (ili lokalnom autobusnom linijom, čija karta stoji 15,00 KN) ili samostalni silazak markiranom stazom, cca. 1h, i povratak kroz Dubrovnik pješice, cca. 1h (ili lokalnom autobusnom linijom, karta stoji 15,00 KN), u hotel.
Slobodno vrijeme do večere, za obje grupe.
Večera. Nakon večere dogovor o narednom danu.

3. DAN – srijeda, 27.9.2017.
Doručak u 7:15. Lokalnom autobusnom linijom (broj 4) krećemo do Dubrovnika (8:15, cijena jednosmjerne karte jest 15,00 KN), u jutarnji obilazak starog grada. Kupovina ulaznice vrši se kao grupa, radi obilaska starih zidina (radno vrijeme 8:00 – 17:30), a obilazak traje otprilike 2 sata. Cijena ulaznice za stare zidine je 150,00 KN (ulaznica za grupu iznosi 135,00 KN).
Nakon obilaska, okupljanje na dogovorenom mjestu i odlazak pješice do stare gradske luke, radi odlaska brodom na otok Lokrum. Cijena povratne karte za grupu je 100,00 KN. Na otoku se nalazi benediktinski samostan, tvrđava – vidikovac, jezero, šuma, staze za šetnju, plaže… Nakon obilaska otoka, povratak brodićem u Dubrovnik.
Slobodno poslijepodne za obilazak kulturnopovijesnih atrakcija (Knežev dvor, Orlandov stup, Stradun…) Cijena ulaznica za skupinu muzeja (Knežev dvor, arheološki muzej, umjetnička galerija…) za grupe (min. 10 osoba) je 80,00 KN po osobi. Radno vrijeme muzeja je do 18:00. Samostalni povratak u hotel lokalnom autobusnom linijom ili pješice po želji (cca.1h).
Večera. Nakon večere dogovor o idućem danu.

4. DAN – četvrtak, 28.9.2017.
Doručak u 7:45. Polazak u 8:45 autobusom do Kune Konaovske, gdje je početak uspona na vrh Snježnice (A grupa) te zatim do Cavtata (iskrcaj B grupe).
Od Kune Konaovske građenom stazom Mulatiera uspon od cca. 2h na Ilijin vrh (1.234m). Na vrhu se nalazi kapelica, antenski odašiljač, malena zidana kućica i heliodrom. Neposredno prije vrha može se skrenuti, cca. 10 min. (u jednom smjeru) do Glogove jame široke 50m i duboke 160m, koja je dom mnogim pticama. S vrha, staza se spušta pješice cca. 2h na drugu stranu Snježnice, do Dube Konaovske, gdje nas čeka autobus. Na pola puta tijekom spuštanja, također se može skrenuti cca. 30 min. (u jednom smjeru), radi dodatnog obilaska Esculapove spilje s podzemnim jezerom i ledenicama (zdenci izbušeni u zemlji radi čuvanja leda, zbog potreba aristokracije u ljetnim mjesecima). U Dubi Konaovskoj ukrcaj u autobus te odlazak u Cavtat po B grupu. Ukoliko bude vremena, kraći obilazak centra Cavtata.
B grupa: Samostalni cjelodnevni obilazak Cavtata i slobodno vrijeme do dolaska A grupe. Povratak autobusom u hotel. Večera. Nakon večere dogovor o narednom danu.

5. DAN – petak, 29.9.2017. (krstarenje Elafitskim otocima, kupanje na pješčanoj plaži)
Doručak u 8:15. Polazak pješice u 915, prema luci Gruž, iz koje kreće brod u 1000.
Program krstarenja: obilazak otoka Koločepa, obilazak otoka Šipana te naposljetku obilazak otoka Lopuda i slobodno vrijeme za kupanje na pješčanoj plaži Šunj na Lopudu, zatim ukrcaj na brod i polazak broda prema luci Gruž, u koju stižemo oko 1800. Iz luke Gruž šetnja do hotela.
Večera. Nakon večere dogovor o idućem danu.

6. DAN – subota, 30.9.2017.
Doručak u 7:30. Polazak u 8:15 autobusom do tvrđave Sokol grad. Obilazak tvrđave (cijena ulaznice za grupu 40,00 KN) te nastavak putovanja do poluotoka Prevlake. Obilazak poluotoka, šetnja do tvrđave Oštro i natrag. Pri povratku s Prevlake, kupanje na plaži Pasjača.
Nastavak putovanja do mjesta Ćilipi i nastavak šetnicom Ćilipi – Močići – Cavtat, cca. 2.5h, te kratki obilazak Cavtata.
Povratak autobusom u hotel. Večera. Nakon večere dogovor o idućem danu.

7. DAN – nedjelja, 1.10.2017.
Doručak u 8:00. U 900 unos prtljage u autobus te polazak u 9:15. Prelazak granice kod Neuma, kroz BiH, te vožnja prema Opuzenu, Metkoviću i selu Desne, odakle kreće uspon na Rujnicu. Uspon pješice cca. 1.5h, na vrh Babina gomila (735m). Silazak istim putem.
Vožnja autobusom prema Pločama, do Baćinskih jezera te obilazak jezera. Mogućnost vožnje po jezerima neretvanskim lađama.
Polazak za Zagreb. Očekivani dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Opće informacije, cijena i uvjeti putovanja

Cijena sedmodnevnog programa na bazi 30 putnika iznosi:
2.990 kn za plaćanje gotovinom (mogućnost 6 gotovinskih rata, u dogovoru s agencijom)

Cijena programa uključuje:
prijevoz autobusom na relacijama navedenima u programu, polupansion u hotelu**, boravišnu pristojbu, cjelodnevno krstarenje, izlete prema programu, usluge turističkog pratitelja i planinarskih vodiča prema programu, troškove organizaciju putovanja.

Cijena programa NE uključuje:
akontaciju od 50,00 KN, koja se uplaćuje kod planinarskog vodiča prilikom prijave, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode, karte za lokalne autobusne linije u Dubrovniku, ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu (aproksimativni iznosi su navedeni u programu) te sve ostalo što nije navedeno u programu (ostali obroci i troškovi osobne prirode, ulaznice koje nisu predviđene programom i sl.).

Prijave i uplate aranžmana:
Prijave za putovanje s uplatom akontacije od 50,00 KN, izvršavaju se u planinarskom društvu, kod planinarskog vodiča:
Ivan Cvetko (licencirani vodič HPS – a, za kat. A, D); HPD Kapela, Maksimirska 51a/1.kat, srijedom od 1900 do 2000 ili prema prethodnom dogovoru na telefon 098 9215 458 ili na e –mail: sicomir@gmail.com.

Organizator putovanja je turistička agencija Adrijana putovanja, Adrijana znanje (HR – AB – 01 – 081039964). Uplate aranžmana obavljaju se u agenciji, od ponedjeljka do petka, 900 – 1700.

Zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode:
Preporučujemo putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode, kao i osiguranje od otkaza putovanja, za što se prijave vrše u agenciji te čiji se iznos uplaćuje prilikom plaćanja prve rate.

Informacije o programu putovanja
O detaljima putovanja sudionici će biti obaviješteni naknadno, na kontakt brojeve ili mail adrese, koje je potrebno dati planinarskom vodiču prilikom prijave.
Sati hoda izraženi u programu su okvirni te informativni i odnose se na procjenu trajanja hodanja bez uključenih odmora, a za planinara prosječne kondicije kod individualnog planinarenja.

Planinarska oprema
Standardna planinarska oprema za planinarenje u ranojesenskom periodu (lagane gojzerice, ruksak, štapovi, zaštita od sunca, kiše i vjetra, slojevita odjeća, odjeća za zaštitu od hladnoće, svjetiljka).

Potrebni dokumenti
Za hrvatske državljane za prelazak granice s Bosnom i Hercegovinom te ponovni ulazak u Republiku Hrvatsku potrebna je važeća osobna iskaznica.
Strani državljani dužni su se sami informirati o potrebnim dokumentima za prolazak kroz određenu zemlju, u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili pak veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Odricanje od odgovornosti i važne napomene
Sve navedene cijene ulaznica podložne su promjenama, na što glavni organizator putovanja nema utjecaj.
Organizator, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (manje od 30 prijavljenih) ili nepredviđenih okolnosti, zadržava pravo otkaza putovanja.
Organizator u slučaju nepredviđenih okolnosti ili više sile zadržava pravo promjene programa ili redoslijeda realizacije programa.
Planinarski vodiči, u slučaju lošeg vremena ili nepovoljnih okolnosti, zadržavaju pravo promjene planinarskih tura ili odustajanja od istih.
Prijavom na ovo putovanje svaki putnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da odabranim planinarskim turama pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana, odluka i uputa vodiča.

Rezervacija putovanja

© 2017 Adrijana putovanja | Privacy policy | Cookie policy | Powered by svinaweb

Ispunite kratki upitnik i saznajte svoju idealnu
destinaciju za putovanje!