• Adresa / Međimurska 9
  • Telefon / +385 1 48-72-241
  • Ponedjeljak – petak: 9 – 17 sati
  • Fax / +385 1 48-72-243
  • Mob / +385 91 487 2244
  • E-mail / info@adrijanaputovanja.hr

+385 (0)1 48 72 241 info@adrijanaputovanja.hrnaši savjetiAdrijana znanja

Dvorci Mađarske

od 1490 kn

Termini

18.10.2017. - 22.10.2017.


Garantirani

-

Šifra putovanja: 01

1. DAN Zagreb – Pribislavec – Keszthely (Kestel) – Sümeg (Šimeg)
Polazak u 600 sati s Autobusnog kolodvora (peron 502 – 506). Vožnja do PRIBISLAVCA, sela koje nosi obilježje grofova Feštetića – dvorac sagrađen 1870., na temeljima nekadašnjeg dvorca Zrinskih.
Nastavak vožnje do gradića KESZTHELY (grad na jezeru Balaton). Posjet gradu Keszthelyju, omiljenom odredištu austrougarske aristokracije. Grad krasi impozantni barokni dvorac, koji je sagradila mađarska obitelj hrvatskih korijena – Feštetić. S prozora dvorca vidljivo je jezero Balaton, a unutar njegovih zidova čuva se knjižnica koja broj 80 – ak tisuća knjiga te je jedna od najvećih zbirki u vlasništvu europskog plemstva ikad. Također, Keszthely je dom devet muzeja te nekoliko crkava i galerija.
Sjeverno od bajkovitog  jezera smješten  je gradić SÜMEG (ŠIMEG), nekada biskupski grad. Prepoznatljiv je po tvrđavi sagrađenoj na brijegu, u 13. st., za koju se vjeruje da ju je sagradio Bela IV., a koju krasi epitet najbolje očuvane tvrđave Mađarske. Grad se svake godine na trenutak vraća u srednji vijek, za vrijeme održavanja srednjovjekovnih turnira.
Noćenje.
 
2. DAN Fertőd – Győr (Jura) – Esztergom (Ostrogon)
Doručak. Obilazak grada FERTŐDA, koji se nalazi u blizini Nežiderskog jezera, blizu austrijske granice, a 26 je kilometara udaljen od Šoprona. Impozantni dvorac u Fertődu sagradila je obitelj knezova Esterházy u 18. st., a danas ga, zbog njegove ljepote, nazivaju mađarskim Versaillesom.
Nastavak vožnje do grada GYŐR (JURA), koji  leži na obali rijeke Rabe. Odlikuje ga povijesno važna tvrđava iz vremena turskih pohoda te brojni spomenici koji datiraju još iz rimskog doba te srednjovjekovne prošlosti Mađarske.
Nastavak vožnje  do ESZTERGOMA (kraljevski grad, sjedište mađarskog primasa). Grad Esztergom usko je vezan uz povijest Hrvata koji su u njemu proveli dio života: ostrogonski nadbiskup Antun Vrančić, Ivan Vitez od Sredne te Toma Bakač Erdödy.
Noćenje.

3. DAN Visegrád (Višegrad) – Gödöllő – Eger
Doručak. Na desnoj obali Dunava, sjeverno od Budimpešte, nalazi se dvorac Visegrád (Višegrad), najpoznatiji po ostacima srednjovjekovne utvrde te ranorenesansnog ljetnog dvorca hrvatsko – ugarskog kralja Matije Korvina, kojeg je isti kasnije proširio te pretvorio u palaču. U podnožju dvorca nalazi se i veliki park.
Nastavak vožnje do kraljevskog baroknog dvorca Gödöllő, koji čuva uspomene Austro – ugarske monarhije. U dvorcu su često boravili kralj Franjo Josip I. i njegova supruga, kraljica Elizabeta, poznatija kao Sissy, čiji su originalni predmeti još uvijek unutar njihovih nekadašnjih soba.
Nastavak vožnje do grada EGERA,  smještenog između gorja Bükka i Matre, u sjeveroistočnom dijelu Mađarske. Grad je, nakon oslobođenja od turske vlasti, građen pretežito u baroknom stilu, dok je iz razdoblja vladavine Turaka sačuvan 35m visok minaret. Bivša minoritska crkva, iz 18. st., pripada najljepšim spomenicima Mađarske, a u gradu se nalaze i termalni izvori, koji mu povećavaju popularnost među turistima.
Noćenje.

4. DAN Pécs (Pečuh) – Siklós (Šikloš)
Doručak. Obilazak grada PÉCSA, jednog od najstarijih gradova Mađarske, a koji čuva još naseobine iz prapovijesti. Ovdje nastaje prvo mađarsko sveučilište, koje u 14. st. osniva hrvatsko – ugarski kralj, Ludovik I. Anžuvinac, a ujedno je i jedno od najstarijih sveučilišta središnje Europe. Ivan Česmički, biskup, pjesnik i humanist, uvelike je zaslužan za epitet koji Pécs dobiva u 15. st. – središte umjetnosti i kulture. Iz razdoblja okupacije Osmanskog Carstva (16. – 17. st.), sačuvani su brojni spomenici, između ostalog i džamija paše Kazima na trgu Széchenyi.
U blizini Pečuha se nalazi grad SIKLÓS (ŠIKLOŠ), s jednim od najočuvanijih dvoraca Mađarske. Odlikuje ga eklektičnost (kombinacija elemenata romanike, gotike, renesanse i baroka), a potpuno je obnovljen 2014. godine.

5. DAN Szigetvár (Siget) – Zagreb
Doručak. U južnoj Mađarskoj, na južnim padinama planine Mecsek, u kotlini rijeke Drave, smješten je grad SZIGETVÁR (SIGET). Svoju slavu grad je stekao u vrijeme Osmanskih ratova, kada je bio vrlo jaka utvrda, opsjedana od strane Osmanlija dva puta. Drugi put opsjeo ga je slavni sultan, Sulejman I., a branio bivši hrvatski ban i general u službi Habsburgovaca, Nikola Šubić Zrinski. U gradu je sačuvana tvrđava iz vremena turske vlasti. Povratak za Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI:
1.690 kn (30 osoba)
1.490 kn
(40 osoba)

Cijena uključuje:
prijevoz turističkim autobusom
četiri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*
turističkog pratitelja ispred agencije
razgledi po programu
osiguranje od odgovornosti agencije
jamčevinu
troškove organizacije putovanja

Doplate:
jednokrevetna soba
kasni ručak ili rana večera
paket putnog osiguranja (međunarodno zdravstveno osiguranje + osiguranje od otkaza putovanja) – 95,00 HRK
međunarodno zdravstveno osiguranje – 45,00 HRK

Rezervacija putovanja

© 2017 Adrijana putovanja | Privacy policy | Cookie policy | Powered by svinaweb

Ispunite kratki upitnik i saznajte svoju idealnu
destinaciju za putovanje!