• Adresa / Međimurska 9
  • Telefon / +385 1 48-72-241
  • Ponedjeljak – petak: 9 – 17 sati
  • Fax / +385 1 48-72-243
  • Mob / +385 91 487 2244
  • E-mail / info@adrijanaputovanja.hr

+385 (0)1 48 72 241 info@adrijanaputovanja.hrnaši savjetiAdrijana znanja

Kina - Peking, Šangaj, Qingdao, Nanjing

15135 kn

Termini

19.7.2018. - 31.7.2018.


Garantirani

19.7.2018. - 31.7.2018.

Šifra putovanja: 01

19.7.2018. – 31.7.2018. garantirani polazak

Upoznajte Kinu uz profesora kineskog jezika!

1. DAN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata prije leta. Prijava na let Qatar Airwaysa, polazak iz Zagreba za Dohu, dolazak u Dohu te nastavak putovanja za Peking.

2. DAN
Dolazak u PEKING. Obavljanje carinskih formalnosti. Transfer do hotela, smještaj.
Upoznavanje s Pekingom i Kinom počinjemo šetnjom Wangfujing ulicom – najpoznatijom shopping ulicom u Pekingu, spojem moderne i tradicionalne Kine. Ulica je vrelo trgovačke aktivnosti već sedam stoljeća.

3. DAN
Doručak.
Obilazak glavnog pekinškog trga – Trga nebeskog mira, najvećeg gradskog trga na svijetu! Na ovom trgu stoluju neke od najznačajnijih pekinških institucija (Parlament, Maov mauzolej, Nacionalni kineski muzej…), no Trg predstavlja i ulaz u Zabranjeni grad, nekadašnju carsku palaču, a danas muzej koji se sastoji od 9999 prostorija, a iza kojeg se nalazi Jingshan park – umjetno brdo odakle je moguće uživati u panorami čarobnog Pekinga!
Ručak.

Preporuka putnicima:
Odlazak na Bisernu tržnicu gdje ćete moći kupiti suvenire ali i vježbati staru vještinu dobrog trgovanja – cjenkanje na kineskom – te posjet Hramu neba, jednom od četiri glavna taoistička hrama u Pekingu smještenog u južnom dijelu grada, danas poznatom kao mjestu za rekreaciju i odmor.

4. DAN
Doručak.
Odlazak na izlet na Kineski zid, jedno od sedam novih svjetskih čuda i jedno od najvećih djela ljudskih ruku – najnovija istraživanja pokazuju da je dug gotovo 20 000 km! Sastoji se od 16 impozantnih zidova, a mi ćemo posjetiti jedan od njih.
Ručak.
Povratak u Peking i odlazak do Hutonga, tradicionalnih i tipičnih pekinških ulica, gdje se spajaju moderna i drevna Kina, čineći tako jedinstvenu simfoniju – posjetit ćemo jedan od najpoznatijih Hutonga u prekrasnom krajoliku jezera Houhai!

5. DAN
Doručak. Odjava iz hotela.
Odlazak u Ljetnu palaču, jednu od najatraktivnijih destinacija Pekinga, čiji naziv oslovljava vrtove njegovanog sklada. Osim obilaska poznatog Kamenog broda, vožnje umjetnim jezerom te šetnje oko jezera i centralnim otokom, moći ćete uživati i u čarima mnogobrojnih građevina, spojenih s očaravajućim krajolikom!
Ručak.
Transfer do željezničkog kolodvora te ukrcaj na noćni vlak do QINGDAOA.

6. DAN
Dolazak u Qingdao u ranim jutarnjim satima. Doručak.
Qingdao je najveći grad Shandong provincije, s izlazom na Žuto more. Crveni krovovi, zelena stabla, plavo more i azurno nebo čine ga svijetlim i šarenim gradom, kojeg krasi epitet Švicarske na Orijentu. Utjecaj njemačke kolonizacije i Japana zapečatio je svoje tragove na arhitekturi grada.
Razgled grada: Signal Hill, s kojeg se pruža panoramski pogled na grad – Crkva Sv. Emila, sagrađena od strane njemačkih misionara – Zgrada njemačke vijećnice, još jedan pečat njemačkog utjecaja – Pichai Yuan, stari dio grada sagrađen početkom 20. stoljeća, mjesto gastronomskih užitaka i dobre zabave, Muzej Piva – dom Tsingtao (Qingdao) piva, prvi muzej ovakvog tipa u Kini te svojevrsni ponos lokalnog stanovništva.

7. DAN
Doručak.
Odlazak do planine Mt. Lao – kolijevke taoizma, koju se često smatra i domom besmrtnika. Posjet Taiqing hramu te uživanje u pogledu na Longtan waterfall, čudo prirode koje čini pet bazena i osamnaest slapova. Slijedi posjet Olimpijskom centru, izgrađenom za potrebe olimpijskih igara te odlazak u Badaguan (eng. Eight Great Passes, odnosno Osam Velikih Prijelaza), harmoniju arhitektonski stilovi svih europskih zemalja, kao i onih Sjeverne Amerike, Japana, Rusije te brojnih drugih zemalja, zbog čega Badaguan nosi epitet Arhitektonski muzej stotinu naroda.
Ručak.

8. DAN
Odlazak na Golden Sand Beach za koju mnogi kažu da je plaža broj jedan u Aziji, svakako jedna od najljepših u Kini – dugačka je 3500 m, široka 300 m, zbog svog mekog pijeska boje zlata ljetna je destinacija za odmor ne samo velikog broj Kineza nego i stranaca!
Večera.

9. DAN
Doručak. Odjava iz hotela.
Transfer do željezničkog kolodvora, ukrcaj na dnevni bullet vlak za ŠANGAJ.
Po dolasku, smještaj u hotel te razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Šangaja, sa zgradom hotela Peace, Kineskom bankom, Zgradom carine te ulicom Nanjing, nazivanu žilom kucavicom grada, prepunom brojnim trgovinama i modernim trgovačkim centrima.
Večera.

Preporuka putnicima:
Odlazak na diljem svijeta poznat akrobatski show, s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju praćene zvukovima glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama.

10. DAN
Odlazak do starog dijela grada, čija se slika ubrzano topi pod pritiskom modernog doba. Posjet Vrtu Sreće Yu, prepunog očaravajućih paviljona cvijeća, mostova i ostalih arhitektonski zanimljivih građevina, skulpura i jedinstvenog dizajna te Hramu Buddhe od žada, domu vrlo rijetkih kulturnih relikvija, koji čuva ljepotu spomenika koji se u njemu nalaze. Nakon Vrta, posjet Muzeju Šangaja, instituciji koja se po mnogočemu razlikuje od muzeja poznatih zapadnom svijetu te toranj Oriental Pearl, orijentalni biser, a zapravo televizijski toranj, sa svojom visinom od 468 metara, četvrti je najviši u Aziji te šesti najviši televizijski toranj na svijetu.

11. DAN
Doručak. Transfer do željezničkog kolodvora i ukrcaj na bullet vlak za NANJING. Grad Nanjing takozvana je južna prijestolnica, leži na obali rijeke Yangtze te je bivši glavni grad Kine. Razgled grada: Mauzolej dr, Sun Yat-Sena, revolucionara i osnivača moderne Kine, koji je odigrao ključnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije, Qing, Konfucijev Hram, posvećen sjećanju na Konfucija i njegova učenja, Predsjednička Palača, nekada glavni ured predsjednika Kine, a danas Muzej moderne kineske povijesti, Memorijalni centar Nanjing, posvećen žrtvama stradalima prilikom masakra od strane Japana, u tridesetim godinama prošlog stoljeća.
Ručak.
Transfer do željezničkog kolodvora i ukrcaj na bullet vlak. Povratak u Šangaj u večernjim satima.

12. DAN
Doručak. Odjava iz hotela.
Slobodan dan.
Prijava na let Qatar airwaysa, polazak iz Šangaja za Dohu, dolazak u Dohu u te nastavak putovanja za Zagreb.

13.DAN
Dolazak u Zagreb. Kraj putovanja.

CIJENA UKLJUČUJE:
 pijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu
 ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
 troškove izdavanja vize* i posredovanje u ishođenju iste
 transfere prema programu
 smještaj u hotelima 3*/4*, na bazi noćenja s doručkom
 sedam ručkova i dvije večere
 prijevoz noćnim vlakom Peking – Qingdao, u spavaćim kolima, u kabinama sa četiri ležaja
 prijevoz dnevnim bullet vlakom Qingdao – Šangaj
 prijevoz dnevnim bullet vlakom Šangaj – Nanjing – Šangaj
 razglede i ulaznice za lokalitete prema programu
 vodiča na engleskom jeziku
 pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku ispred Agencije
 voditelja putovanja ispred Škole
 organizaciju i pripremu putovanja od strane Agencije
 organizaciju i pripremu putovanja od strane Škole
 osiguranje od odgovornosti, jamčevinu

*Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Putnici će biti obaviješteno o dostavi putovnice i ostale dokumentacije a u svrhu apliciranja za vize. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
 osobne troškove (dodatna hrana, cijena posjeta po preporuci, cijena javnog prijevoza, rikši, brodica)
 putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja)

PREPORUČAMO: paket putnog osiguranja (Wiener osiguranje)

NAČIN PLAĆANJA: gotovinom u agenciji ili na žiro račun agencije
• 30% prilikom rezervacije, ostatak 30 dana prije putovanja
• na rate, prva rata prilikom rezervacije (15%), zadnja rata 30 dana prije putovanja, ratu je potrebno uplatiti do 20. u mjesecu – visinu mjesečne rate određujete sami

VAŽNO:
• Prednost prilikom prijave imaju polaznici Škole i njihova pratnja
• Izračun je rađen na osnovi najmanje 20 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Odgovorni organizator zadržava pravo promjene letova
• U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
• Iznos zrakoplovnih pristojba promjenjiv je do dana izdavanja zrakoplovnih karata
• Odgovorni organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik
• Odgovorni organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda posjeta mjestima/ gradovima, u skladu s vremenskim okolnostima
• U avion je moguće unijeti 40 kg prtljage (jedan ili više komada prtljage) +1 kom ručne prtljage do 7 kg
• Program nije obavezan te svatko može kreirati svoj boravak po osobnim željama/ potrebama
• Za jednokrevetnu sobu, poslati upit odgovornom organizatoru putovanja
• Akrobatski show u Šangaju iznosi 150,00 kn – prijavu i uplatu je moguće napraviti isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana (minimalno 15 putnika)

Rezervacija putovanja

© 2018 Adrijana putovanja | Privacy policy | Cookie policy | Powered by svinaweb

Ispunite kratki upitnik i saznajte svoju idealnu
destinaciju za putovanje!