• Adresa / Međimurska 9
  • Telefon / +385 1 48-72-241
  • Ponedjeljak – petak: 9 – 17 sati
  • Fax / +385 1 48-72-243
  • Mob / +385 91 487 2244
  • E-mail / info@adrijanaputovanja.hr

+385 (0)1 48 72 241 info@adrijanaputovanja.hrnaši savjetiAdrijana znanja

Madeira

7990 kn

Termini

13.2.2018. - 20.2.2018.


Garantirani

-

Šifra putovanja: 01

1. dan (utorak), 13/2/18 ZAGREB – BEČ – FUNCHAL /MADEIRA/
Sastanak polaznika u 6:30, na Autobusnom kolodvoru Zagreb. Smještaj u autobus te vožnja do zračne luke Beč. Oko 11:00, obavljanje formalnosti leta Beč – Funchal (let u 13:30). Dolazak u Funshal, prijestolnicu otoka, oko 1700. Prijevoz do hotela 3*/4* i smještaj, noćenje.
Večera u hotelu, slobodno vrijeme za šetnju ulicama Funchala.

 Portugal je u zoni GMT, sat se pomiče za 1 h unatrag.

2. dan (srijeda), 14/2/18 FUNCHAL – TRŽNICA – TROPSKI VRT– STARI DIO FUNCHALA
Nakon doručka, cjelodnevni samostalni obilazak FUNCHALA, glavnog grada Madeire.
Preporučujemo posjet tržnici Mercado dos Lavradores s bogatom ponudom egzotičnog tropskog voća, povrća i ribe. Posjetiti gradsku katedralu, jednu od najstarijih građevina na Madeiri iz vremena kolonizacije otoka, sagrađenu 1514. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421. godine, za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda. Za kraj šetnje Funchalom posjetite neki od vinskih podruma i degustirajte poznato vino s Madeire.
Nakon večere, šetnja gradskim ulicama, blagdanskog i novogodišnjeg raspoloženja, koje traje do polovice siječnja.

3. dan (četvrtak), 15/2/18 FUNCHAL :fakultativno izlet ZAPADNA MADEIRA (CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – SAO VICENTE)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka uz Estradu Monumental s mjesnim vodičem, na otkrivanje ljepota obale Madeire : ribarsko selo Camara de Lobos, poznato po terasastim nasadima banana i vinove loze, seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu , rt Cabo Girão, (580 m), najviša morska stijena u Europi i druga na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala , slikovito selo uz more Ribeira Brava usred nasada šećerne trske . Nastavak preko platoa Paul da Serra (1.400 m n/m) do Porto Moniza, poznatog po svojim prirodnim vulkanskim morskim bazenima od crne lave. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Nakon ručka (uključen u cijenu), odlazak na drugu stranu otoka, do mjesta Chão dos Louros, okruženog dijelovima poznate Laurissilva šume, jedinstvene u svijetu i na zaštićenoj svjetskoj listi prirodne baštine. Dolazak do Encumeade, mjesta odakle se mogu vidjeti i sjeverna i južna strana otoka.
Povratak u Funchal kroz selo Serra d’Agua.
Večera, noćenje.

4. dan (subota), 16/2/18 FUNCHAL
Nakon doručka, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. gradskim prijevozom, do Monte /dio Funchala – brdo/, mjesta šest kilometara od središta grada s pogledom na grad. Ovdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro – Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije, od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine na dan Velike Gospe 15.8.
Moguć je posjet i Tropskom vrtu, površine 70.000 m2, bogata zbirka egzotičnih biljaka iz cijelog svijeta. U okviru vrta smješteni su i muzej i izložbeni prostori. /više od 300 izloženih dragulja, s posebnim naglaskom na dijamante/ Vrt čuva i izuzetnu zbirku keramičkih pločica iz razdoblja od 15. do 20. st., iz čitavog Portugala.
Nakon razgleda vrta, moguće je spuštanje prema gradu u drvenim sanjkama /Monte sledge/, a dalje busom. Za ljubitelje zelenila, moguća opcija posjet i Botaničkom vrtu, koji se nalazi nešto niže ispod Tropskog vrta, prema centru grada, moguć pristup: žičarom, busom ili pješice. (4 km. šetnja 1 h).
Večera, noćenje.

5. dan (petak), 17/2/18 FUNCHAL : fakultativno izlet ISTOČNA MADEIRA (CAMACHA – RIBEIRO FRIO – SANTANA – PORTELA – MACHICO)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na istočni dio otoka Odlazak do sela Camacha, središta izrade pletenog namještaja i košara te posjet jednoj od radionica. Camacha se ponosi i time što je mjesto gdje se nogomet prvi puta igrao u Portugalu 1875. godine. Vožnja uz planinu do Pico do Arieiroa, drugog najvišeg vrha otoka (1.810 m).
Sljedeća stanica je Ribeiro Frio, prekrasan vrt usred Laurissilva šume, koji okružuje mrjestilište pastrva.
Nastavak do Santane, vjerojatno najtipičnijeg sela otoka, gdje se još i danas mogu vidjeti neobične kuće sa slamnatim krovovima.
Na putu do Funchala kratko zaustavljanje kod vidikovca Portela, odakle se pruža jedan od najljepših pogleda na krajolik Madeire.
Posljednje zaustavljanje je u Machicu, gradiću sagrađenom između planina i mora, rodno mjesto otoka, tj. mjesto na koje su prvi puta došli portugalski mornari 1419. godine. Ručak uključen u cijenu.
Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. dan (nedjelja), 18/2/18 FUNCHAL: fakultativno (PICO DE BARCELOS – MONTE – EIRRA DO SERRADO)
Doručak. Dan za uživanje i odmor. Preporučujemo poludnevni izlet do vrha Pico de Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce. Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na dolinu opatica, Cural des Freiras, gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Nastavljamo prema Eirra do Serrado, otkud se pruža jedan od najljepših pogleda na otok. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za uživanje na Madeiri.
Večera, noćenje.

7. dan (ponedjeljak), 19/2/18 FUNCHAL – FUNCHAL NOĆU
Nakon doručka, slobodno vrijeme za samostalno uživanje u čarobnom Funchalu.
Navečer predlažemo odlazak u tipični otočni restoran i uživanje u espetadi, govedini s biljem pečenoj na otvorenoj vatri, uz zabavljanje portugalskih plesača. Nakon večere, kratko zaustavljanje radi uživanja u svjetlima Funchala.
Za putnike koji ne žele istraživati Funchal noću, večera u hotelu, noćenje.

8. dan (utorak), 20/2/18 FUNCHAL – ZAGREB
Doručak u hotelu,
Slobodno vrijeme do 14:00 sati. Kupovina suvenira, slobodno vrijeme za individualne programe.
Okupljanje u hotelu i prijevoz do zračne luke, obavljanje formalnosti za let Funschal – Beč. / let u 18:00 sati/.
Dolazak u Beč oko 23:00 sata te transfer do Zagreba.

Cijena uključuje:
• prijevoz zrakoplovom Beč – Funchal, Funchal – Beč
• transfer Zagreb – Beč, Beč – Zagreb
• transfer zračna luka – hotel – zračna luka
• razgled prema programu
• zrakoplovne pristojbe
• sedam polupansiona u hotelu 3*/4*
• pratitelja putovanja ispred agencije
• osiguranje od odgovornosti agencije
• jamčevinu
• troškove organizacije programa

Cijena NE uključuje:
• ulaznice za muzeje i objekte koji se posjećuju
• troškove osobne prirode
• paket putnog osiguranja

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA (informativne cijene):
• Funchal – Porto Moniz – 35,00€
• Funchal – Camacha – 35,00€
• Funchal – Eirra do Serrado – 22,00€

NAPOMENE:
• za navedeno putovanje agencija ne vrši povrat novca, ukoliko se ne uplati osiguranje od otkaza putovanja
• plaćanje putovanja u autobusu nije moguće
• kalkulacija je rađena na bazi 35 osoba
• ljubazno Vas molimo da prije putovanja pročitate Opće uvjete poslovanja turističke agencije Adrijana putovanja

Rezervacija putovanja

© 2018 Adrijana putovanja | Privacy policy | Cookie policy | Powered by svinaweb

Ispunite kratki upitnik i saznajte svoju idealnu
destinaciju za putovanje!