• Adresa / Međimurska 9
  • Telefon / +385 1 48-72-241
  • Ponedjeljak – petak: 9 – 17 sati
  • Fax / +385 1 48-72-243
  • Mob / +385 91 487 2244
  • E-mail / info@adrijanaputovanja.hr

+385 (0)1 48 72 241 info@adrijanaputovanja.hrnaši savjetiAdrijana znanja

Malta iz Zagreba

3.790 kn

Termini

29.7. i 5.8.2017.


Garantirani

-

Šifra putovanja: 02

MALTA IZ ZAGREBA

Otok/država bogate povijesti, predivnog mora, vrhunske¸ gastronomije i bogate turističke ponude

Maltu treba posjetiti zato što nigdje na tako malom prostoru nećete dobiti više nego ovdje. Malta je idealna destinacija jer ima more, dobre plaže, bogato kulturno naslijeđe i arhitekturu koja će vas oduševiti, veliki izbor različitih restorana (od svjetski poznatih lanaca brze prehrane, restorana s talijanskom, azijskom ili turskom hranom, pa do odličnih slastičarni) i lokala za noćni provod. Sve je relativno blizu, nivo sigurnosti izuzetno visok, a prometna mreža izvanredno organizirana tako da bez problema možete stići s jednog kraja otoka na drugi. Promet je na otoku gust, a vozi se lijevom stranom zbog britanskog utjecaja u povijesti. Glavno sredstvo javnog prijevoza u državi su autobusi koji jeftino i učestalo povezuju razne dijelove Malte i Goza.

CIJENE UKLJUČUJU: prijevoz posebnim zrakoplovom izravnim letom Zagreb – Malta – Zagreb, zrakoplovnim prijevoznikom Air Malta, povratne transfere na odredištu (zračna luka-hotel), smještaj u odabranim objektima prema ponudi, predstavnika Atlasa

CIJENE NE UKLJUČUJU: zrakoplovne pristojbe, fakultativne izlete, turističku pristojbu, osiguranje prtljage, zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja, napojnice vozačima i vodičima

Informativni red letenja (Air Malta):
Polazak iz Zagreba u subotu na nedjelju u 00:20 sati, dolazak na Maltu  u 1:55 sati
Polazak s Malte subotu u 21:45 sati, dolazak u Zagreb  u 23:30

NAPOMENA: obavezna turistička pristojba (Eco Tax) za boravak na Malti od 1.6.2016. Pristojba iznosi 0,50 eur po osobi po noćenju. Odnosi se na odrasle osobe od 18 godina. Pristojba se plaća na licu mjesta po dolasku u hotel

 

HOTEL CORAL 3*, Bugibba
Redovna cijena
tip sobe usluga broj osoba br. dod. kreveta 29.7.,5.8.
1.tjedan Dodatni tjedan
Dvokrevetna soba DS ND 2 2 3.990 2.090
popust 1. i 2. dijete 2-12 god. sa 2 odrasle osobe 20%
popust 3. osoba na dodatnom krevetu 10%
Doplata za polupansion na tjedan 250
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE 590
First minute cijene odnose se na osobe na osnovnom krevetu.
HOTEL TOPAZ 3*, Bugibba
Redovna cijena
tip sobe usluga broj osoba br. dod. kreveta 29.7.,5.8.
1.tjedan Dodatni tjedan
DS POGLED UNUTRAŠNJOST ND 2 2 4.920 2.730
DS POGLED NA BAZEN ND 2 2 5.090 2.920
1. i 2. dijete 3-12 god. sa 2 odrasle osobe 25%
popust 3. osoba na dodatnom krevetu 10%
JS LAND VIEW ND 1 1 5.580 3.560
JS POOL VIEW ND 1 1 5.750 3.570
Doplata za polupansion na tjedan 830
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE 590
First minute cijene odnose se na osobe na osnovnom krevetu.
HOTEL PLAZA REGENCY 3*, St. Julians
Redovna cijena
tip sobe usluga broj osoba br. dod. kreveta 29.7.,5.8.
1.tjedan Dodatni tjedan
Dvokrevetna soba DS ND 2 1 4.960 2.770
DS BOČNI POGLED MORE ND 2 2 5.290 3.090
DS POGLED MORE ND 2 1 5.940 3.750
DS SUPERIOR POGLED MORE ND 2 2 6.270 4.070
1. i 2. dijete 2-12 god. sa 2 odrasle osobe 30%
popust 3. osoba na dodatnom krevetu 10%
Doplata za jednokrevetnu sobu na tjedan 1.620
Doplata za polupansion na tjedan 590
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE 590
First minute cijene odnose se na osobe na osnovnom krevetu.
HOTEL ALEXANDRA 3*, Bugibba St. Julians
Redovna cijena
tip sobe usluga broj osoba br. dod. kreveta 29.7.,5.8.
1.tjedan Dodatni tjedan
Dvokrevetna soba DS ND 2 2 5.360 3.160
popust 1. i 2. dijete 2-12 god. sa 2 odrasle osobe 30%
popust 3. osoba na dodatnom krevetu 15%
Jednokrevetna soba ND 1 1 7.750 5.070
Doplata za polupansion na tjedan 1.040
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE 590
First minute cijene odnose se na osobe na osnovnom krevetu.

LJETOVALIŠTA:

St. Julian’s: Najveće i najposjećenije turističko središte Malte, krase ga zanimljive zgrade i palače iz doba britanske vladavine, uvale, pješčane i stjenovite plaže, te mnoštvo turističkih sadržaja. Izuzetno bogat noćni život odvija se u dijelu grada koji se zove Paceville, gdje ćete pronaći bezbroj različitih klubova, raznolikih ponuda, i raznovrsne glazbe – za svačiji ukus ponešto. St. Julian’s nudi posjetiteljima sve što se može poželjeti za vrijeme godišnjeg odmora,a  glavni grad Valletta, koja je dio svjetske baštine UNESC-o, udaljen je svega 10-tak km i povezan lokalnim autobusnim linijama više puta dnevno.

Sliema: Slikovito turističko mjesto Sliema nalazi se 7 km od glavnog grada Vallette, s kojom je povezana lokalnim autobusnim linijama. Sliema ima predivnu, popularnu, 3 km dugu promenadu uz more okruženu zgradama i palačama iz doba britanske vladavine, odličan šoping, kafiće, restorane i sportske sadržaje. Poželite li se osvježiti i okupati u moru, dovoljno je da se s promenade spustite stepenicama i naći ćete se na uređenoj stjenovitoj plaži.  Šetnjom uz more stiže se brzo i do St. Julian’sa, susjednog gradića.

Bugibba: Turističko središte na sjeveru Malte, u zaljevu St. Paul’s. Promenadom uz more Bugibba je povezana  s obližnjom Qawrom, a ima i lijepi središnji trg s mnoštvom turističkih sadržaja, restorana, kafića, dućana i suvenirnica. Nešto je mirnija od živahne Slieme i St Julian’s-a, no ipak, u ljetnim mjesecima svojim gostima nudi odličan provod. Tu je i nekoliko lijepih plaža i uvala. Glavni grad Valletta udaljena je približno 17 km, a autobusi do Vallette i ostalih interesantnih mjesta  na otoku voze više puta na dan.

Qawra: Mirno ljetovalište Qawra iz kojega se pruža pogled na otočić Sv. Pavla, spojeno je sa susjednom Bugibbom. Promenadom nije daleko prošetati do središnjeg trga u Bugibbi gdje se nalaze barovi, kafići i restorani. I u Qawri ćete naći mnoštvo zanimljivih turističkih sadržaja, Nacionalni Acquarium ispred kojega je uređena pješćana plaža, kolekciju klasičnih automobila,…  a lokalnim autobusom moguće je krenuti do približno 17 km udaljene Vallette, kao i do ostalih malteških lokaliteta.

IZLETI:

ČAROBNA VALLETTA: Polazak ispred hotela autobusom do gl. Grada Malte – Vallette. Izlet započinje posjetom Baracca vrtovima, izgrađenim na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti Vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku  i utvrđena Tri Grada. Slijedi šetnja i razgled bogato ukrašene katedrale sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i Crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Šetnju nastavljamo živopisnim ulicama Vallette, uz impozantne građevine, među kojima se nalazi i Viteška Palača. Povratak u hotel.

Informativna cijena: 32 Eur (ulaznice uključene, ručak nije uključen u cijenu)

MARSAXLOKK I PLAVA ŠPILJA: Opuštajući izlet započinje vožnjom do sjeverozapadne obale. Dolazak do Plave špilje, dragulja Malte zapanjujuće modrog mora. Ako vremenske prilike dopuste čamcem ćemo oploviti špilje i pećine (vožnja čamcem uz doplatu na licu mjesta). Slijedi odlazak prema mirnom zaljevu Marsaxlokk, najpoznatijem ribarskom selu Malte gdje ćemo vidjeti luzzu – tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu, čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Povratak u Hotel.

Informativna cijena: 27 Eur (ručak nije uključen u cijenu)

OTKRIJTE GOZO: Gozo je jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan je s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 20 minuta vožnje), a ima više vegetacije nego Malta, brdašca i stjenovite hridi su tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi razgled autobusom najpoznatijih lokacija otoka: čuvenog Azurnog oka u Dweriji i strmih stijena u zaljevu Xlendi, posjet glavnom gradu Victoria i njegove tvrđave. Slijedi ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo razgledom pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu. Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela.

Informativna cijena: 57 Eur (ručak i ulaznice uključeni u cijenu)

STARA PRIJESTOLNICA – MDINA: Stara prijestolnica Malte, Mdina, danas je poznata pod nazivom „tihi grad“. Tijekom šetnje slikovitim ulicama saznat ćete zanimljive priče iz davne povijesti Malte, i popeti se na gradske zidine od kud se pruža predivan panoramski pogled na cijeli otok. Izlet se nastavlja vožnjom do litice Dingli Cliffs koji gledaju na otočić Filfla. Posljednja postaja bit će Botanički vrt San Anton u čijem sastavu se nalazi i predsjednička palača.

Informativna cijena: 24 Eur (ručak nije uključen u cijenu)

COMINO I PLAVA LAGUNA: Pridružite se i uživajte u ovom opuštajućem izletu brodom. Plovidba započinje iz Slieme, prema sjeveru Malte, prolazimo pokraj St. Julian’s, i pokraj uvala St. Andrews i St. Paul’s. Imat ćete priliku vidjeti malteške gradove i obalu s mora, kao i otočiće na kojima je, kako legenda kaže, Apostol Sv. Pavao doživio brodolom. Plovidba se nastavlja do otoka Comino, dragulja smještenog između otoka Gozo i Malta. Na brodu će biti poslužen ručak, a ostatak dana je predviđen za kupanje i uživanje u poznatoj „Plavoj Laguni“ s tirkiznim morem i pješčanom plažom (ležaljke i suncobrani na plaži uz nadoplatu). Ne zaboravite ponijeti kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, obzirom da je Malteško sunce izuzetno jako! U popodnevnim satima povratak u Sliemu.

Informativna cijena: 40 Eur (ručak uključen u cijenu)

SICILIJA: U ranim jutarnjim satima transfer do luke i ukrcaj u katamaran. Vožnja katamaranom traje 90 minuta, nakon čega stižemo u Pozzallo na Siciliji. Nastavak izleta autobusom, panoramski razgled Catanie. Vožnja do vulkana Etna. Slobodno vrijeme za ručak, uživanje u veličanstvenom pogledu na vulkan i kupnju suvenira. Slijedeća postaja je slikovit gradić Taormina. Nakon razgleda Taormine povratak prema luci, ukrcaj u katamaran i povratak na Maltu. Za ovaj izlet obavezno je ponijeti putovnicu ili osobnu iskaznicu.

Informativna cijena: 134 Eur (ručak nije uključen u cijenu)

NAPOMENA: Obavještavamo vas da je uvedena  obavezna turistička pristojba (Eco Tax) za boravak na Malti od 1.6.2016. Pristojba iznosi 0,50 eur po osobi po noćenju. Odnosi se na odrasle osobe od 18 godina. Pristojba se plaća na licu mjesta po dolasku u hotel.

HOTELI:

PLAZA REGENCY HOTEL 3*
Tipičan Malteški gradski hotel, u potpunosti renoviran 2014. Godine, odlična lokacija s atraktivnim pogledom na St. Julian’s bay. Sastoji od dvije zgrade povezane mostom u visini šestog kata.

Položaj: Na čuvenoj promenadi koja povezuje turistička središta Sliema i St. Julians. Preko puta hotela nalazi se nekoliko restorana i barova, stjenovita plaža, te manja pješčana plaža. U blizini su i barovi, pubovi, suvenirnice, a pred samim hotelom pizzeria i slastičarnica s, kako maltežani kažu, najboljim sladoledom na otoku. Autobusna stanica koja povezuje Sliemu sa svim važnim lokalitetima otoka nalazi se direktno ispred hotela, a središte noćnog života Paceville udaljeno je 15-tak minuta od hotela.

Hotelska ponuda: Recepcija s lobbyem, vanjski bazen na 7. Katu, terasa za sunčanje sa suncobranima i ležaljkama. Pool bar. Hotel raspolaže i unutarnjim bazenom, restoranom i kafićem. Wi-fi je dostupan uz doplatu.

Sobe: Klima uređaj, kupaonica s tušem / kadom, sušilo za kosu, kuhalo za vodu, TV, wi-fi uz doplatu. Standard sobe imaju prozor, te gledaju na unutrašnjost hotela, dok sve sobe s bočnim i izravnim pogledom na more imaju balkon.

Usluga: Samoposlužni doručak, mogućnost doplate za polupansion – samoposlužna večera

Internet stranica: www.plazahotelsmalta.com

HOTEL TOPAZ 3*
Ugodan, ali skromnije uređen hotel ima 326 soba, poznat je po velikom bazenu u obliku ribe i po izvrsnim desertima koji se poslužuju uz večeru.

Položaj: U mirnom djelu St. Paul’s Bay-a, 700 m od glavnog trga mjesta Bugibba, i 800 m od stjenovite plaže i promenade s dućanima, restoranima i barovima. Autobusna stanica nalazi se 300 m od hotela, a do poznate, predivne plaže Mellieha Bay nekoliko puta dnevno besplatno vozi hotelski mini bus.

Hotelska ponuda: Recepcija i lobby, 6 liftova, restoran, pizzeria. Veliki vanjski bazen s ležaljkama i suncobranima, manji unutarnji bazen, salon za masažu, frizerski salon, besplatan wi-fi u zajedničkim prostorijama.

Sobe: Klima uređaj, kupaonica s tuš kadom, TV, telefon, sef, kuhalo za vodu. Većina soba ima balkon. Wi-fi uz doplatu.

Usluga: Samoposlužni doručak i samoposlužna večera

Za djecu: Dječji bazen

Internet stranica: www.topazmaltahotel.com

ALEXANDRA  3*
Kompletno moderno obnovljen hotel s tradicijom starom 25 g. 188 soba s balkonima  i 22 apartmana na 6 katova, smješten na omiljenoj lokaciji pogodnoj za noćne izlaske i provod.

Položaj: Idealna lokacija hotela u srcu mjesta St. Julian’s. Hotel se nalazi u blizini Portomaso Marine i Casina u Portomaso tornju, najvišoj zgradi otoka u Pacevillu, centru noćnog života Malte. Šoping centri, lokali, restorani, sve je dostupno pješice, a autobusna stanica koja povezuje sve važne dijelove otoka nalazi se na 300 m udaljenosti od hotela.

Hotelska ponuda: Recepcija, vanjski bazen i bar na krovu s pogledom na Sredozemno more, zatvoreni bazen, jacuzzi i Spa centar, elegantno uređen moderan restoran

Sobe: Sve sobe su klimatizirane, s balkonima, TV, telefon, kupaonice s tuš/kadom, sušilom za kosu. Sef, mini bar i wi-fi uz nadoplatu.

Usluga: Samoposlužni doručak i samoposlužna večera

Internet stranica: www.alexandrahotelmalta.com

CORAL HOTEL  3*
Hotel obnovljen 2009 godine, sa 40 suvremeno opremljenih soba, smješten u mjestu Bugibba, u blizini promenade i glavnoga trga.

Položaj: Par minuta šetnje do glavnog trga u Bugibbi, te promenade i uređenih plaža, restorana, barova, suvenirnica. Glavna autobusna stanica nalazi se u blizini hotela, a sve zanimljivosti otoka lako su dostupne javnim prijevozom.

Hotelska ponuda: Recepcija, terasa i vanjski bazen sa sunčalištem na krovu, masaža, fitness, wi-fi uz nadoplatu

Sobe: Klimatizirane sobe s balkonima, TV, stropni ventilator. U kupaonicama tuš i sušilo za kosu

Usluga: Samoposlužni doručak i samoposlužna večera

Internet stranica: www.coral.bugibba.hotels-mt.com

 

 

 

Rezervacija putovanja

© 2017 Adrijana putovanja | Privacy policy | Cookie policy | Powered by svinaweb

Ispunite kratki upitnik i saznajte svoju idealnu
destinaciju za putovanje!